Tomteland

Sagolandet Tomteland i Gesunda öppnar med upplevelser och aktiviteter för hela familjen. Underhållning och musikala äventyr hela dagen. Nytt för i år är teateräventyret ”Julens stjärna” där man under dagen får följa vinterälvan Gnistra och hennes vänner på jakten efter ”Julens stjärna”. Program och öppettider tomteland.se

 

 

Kalendarium Mora dec-jan (PDF)

 

Zornmuseet

Utställning Zornmuseet – Experiment Åke E:son Lindman

Åke E:son Lindman (f. 1953) hör till Sveriges främsta arkitekturfotografer. Med sällsynt blick för ytor, linjer, volymer och ljus förmedlar han olika byggnaders särdrag samtidigt som fotografiet i sig blir ett konstverk. Hans bilder har ställts ut på bland annat Moderna museet i Stockholm och på Hasselblad Center i Göteborg.

På Zornmuseet visar Åke E:son Lindman en ny och experimentell serie arkitekturbilder tillsammans med ett urval av hans kemigram. Det är bilder tillkomna helt utan kamera, skapade med hjälp av det fotografiska mediets mest fundamentala beståndsdelar: ljuskällan, det ljuskänsliga fotopapperet och den fotografiska kemin. Båda serierna präglas av Åke E:son Lindmans ständiga utforskande av fotografins möjligheter, från dagens digitala tekniker till mediets ursprung.

Välkommen på invigning lördag den 2 september, kl 14:00.
Ingen föranmälan, ordinarie entréavgift.

www.zorn.se