”Välkommen till folkfesten i Vasaloppsbyn Mora”

För snart 500 år sedan drog Gustav Vasa upp spåret som nu långt över en miljon människor skidat i. Världens största skidlopp Vasaloppet symboliserar också startpunkten för vårt lands historia. Välkommen att fira Vasaloppet med oss i Vasaloppsbyn Mora.

Under Vasaloppets vinter och sommarveckor ställs Moras centrala delar om till Vasaloppsby dit man kommer från när och fjärran inte bara för att delta i något av loppen utan också för att ta del av folkfesten där mat och dryck, nöjen, konserter, föreläsningar och utställningar spär på skidupplevelsen.

 

 

I Vasaloppsbyn Mora finns det berömda målområdet med målportalen där hundratusentals idrottare och motionärer passerar varje år. Här arrangeras Vasaloppsmässan, norra Europas största mässor samt ett stort utbud av nöjen och upplevelser runt om i Mora.

Besök Festplatsen i Tingshusparken intill skidspåren där en gammeldags marknad byggs och fler lokala hantverkare och producenter lyfts fram. Utemat och dryck med smak av Mora och Dalarna serveras kring torgeldar i parken och hästskjutsar, snölek och skoj för barnen ordnas strax intill.

 

 Skidskulpturer  i centrum och ”160 meter Mora” – en utställning av Moras kända personer, företag och besöksmål  finns längs gångstråket mellan mässområdet och målgången är fler exempel på sevärdheter som ska förstärka upplevelsen av vinterveckan i Mora.

 

Konserter,invigningsceremonier, föreläsningar,

Vasaloppsdans,  After-ski och middagar med underhållning arrangeras runt om i Mora.

 

När Vasaloppets vintervecka avslutas efter Vasaloppet är det bara att ladda om batterierna för sommarveckan i augusti, ett av Moras stora sommaräventyr. Så varmt välkommen och uppleva Mora året runt- vintern, våren, sommaren, hösten och julen!

ARKIV 2015-08-15 Cykelvasan 2015
Foto: Ulf Palm kod 71515

 

Projektledare Vasaloppsbyn

Camilla Collett 073-324 24 52