Välkommen till Mora i sommartid!  Då staden är omgiven av vatten och du kan åka båt eller bada mitt i centrum. Sommarevenemangen är många med midsommar, marknader, sommarcaféer och hantverkare som öppnar upp hem och lador. Här kan man slå sig till ro i semestertid och bara njuta av utsikten med sjöar och natur inpå knuten och ett rikt utbud av shopping och nöjen inom räckhåll.

Passa på att uppleva det traditionella midsommarfirandet i genuin bymiljö med fiolmusik, kransbindning och folkdräkter i alla byar runt Mora. Missa inte heller sagolandet Tomteland, vandring i Vasaloppsarenan och Vasaloppets sommarvecka eller besök hos Zorn och Dalahästar.

Missa inte sommartorsdagar i juli!

6 juli      HANTVERK Några av Moras hantverkare, träsnidare, slöjdare, korgmakare och hårkullor från Våmhus visar upp och säljer sina hantverk.

13 juli    BIL & MOTOR Stor bilfest i Mora centrum. Se Moras bilentusiaster ställa ut Veteranbilar, USA- och Europébilar, mopeder och småbilar

20 juli   MUSIK & DANS Musik och dans på gator och torg. M&Ms dansteam med EM och VM dansare i spetsen, barndansare från Danceline och Mora spelmanslag, Mora folkdanslag m fl.

27 juli   BÅTAR Inför Moras stora båtfestival Siljan Classics värmer vi upp med en försmak om vad som komma skall. Se veteranbåtar mitt i centrum.