Tidigare i år utlyste Wella en tävling i tekniken contouring till salonger runt om i landet. 1000 bidrag tävlade om att få vinsten –  en heldagskurs i contouring med Wella. Hårklippet i Mora med Elisabet Winthers bidrag tog hem segern i stenhård konkurrens före etablerade frisörsalonger i Stockholm och Göteborg. Nu har hårsalongen tagit del av vinsten och visar upp resultatet då fyra modeller fick förvandlas med contouring.

Contouring är en teknik som utnyttjar kraften av ljus och skuggor i håret för att lyfta fram den naturliga skönheten. Det är något som frisörerna redan jobbar med men att utvecklas ytterligare var en fin vinst som uppskattades stort av Hårklippet. Anna Svärsudd från Wella guidade teamet i att läsa av ansiktsform, hårkvalitet, hudton och ögonfärg för att gå vidare med teknik för att få fram önskad effekt. – Man väljer en kombination av tekniker och med olika placering av djup och toner runt ansiktet. De ljusa partierna i håret förstorar och de mörka partierna förminskar. På så sätt kan man forma en ansiktsform då man skapar en illusion av ljus och skugga, förklarar Anna Svärsudd.

Emma Wallin, 27

 Emma har en droppformad ansiktsform med en nättare panna. Folieslingor lades på utväxt och kopparfärgade trekanter färgades in vid öronen för att framhäva ögonen.

Emma Wallin, 27

Anna Svärsudd från Wella går igenom hur Emmas hår ska blekas och färgas.

Emmas fina resultat!

Therese Jonsson, 33

Therese har en fyrkantig ansiktsform. Ansiktets ”hörn” och hårbotten mörkades ner i en mustig brunfärg.
För att skapa ett snyggt spel mellan olika varma toner användes frihandsblekningstekniken Balayage varvat med folieslingor. Över detta  lades en toning med glansfärg.

 

En rejäl urklippning lockar fram självfallet i Therese tjocka hår

 

Kisti Skarp, 55

Mörkare parti trycker till och förminskar. Med Kistis ansiktsform som är “triangel” behöver hon mörkare parti vid pannan och ljusare parti vid hakan för att bredda. Med kalla toner i håret har färgspelet skapat harmoni med Kistis hudton.

Kisti Skarp före

 

Kistis naturligt ljusa hårbotten mörkas ned i mjuka toner.

Kistis mjuka hårsvall i kortare tappning.

Kisti efter. Strålande!

Ronja Olsson, 30

Ronja har en droppformad ansiktsform som behöver få mörkare partier mot käkarna och ljusare färg mot pannan.

Ronja Olsson redo för förändring.

Wella-Anna visade hur den skarpa kontrasten i hårbotten skulle trollas bort.

Mörkare botten och kalla toner passar Ronjas kalla hudfärg.

Tuff frisyr till tuff tjej!

Nöjda och glada modeller på Hårklippet. För mer inspiration följ Hårklippet på Instagram @harklippetimora.

Elisabet Winthers vinnande bidrag i Wella-tävlingen: