På Happy Homes i Mora kommer våren tidigt. Ljusa pasteller och botaniska mönster pryder väggar och möbler på den nyrenoverade övervåningen. Här samlas inspiration, kunskap och olika tjänster för den som är i startgroparna för en förändring. Både för små och stora projekt.

Våren är tiden för uppfräschning och renovering både inne och ute. På Happy Homes finns en samlad kompetens för allt inom färg, tapeter, golv och kakel.  Här får man hjälp med bl a färgsättning, målning, trapprenovering, golvläggning och plattsättning.

Erfarenhet och kunskap

Färghandeln vid Fridhemsplan har en lång historia. Sedan 2013 drivs färgbutiken som Happy Homes i Mora av Börje Nyström och dottern Maria tillsammans med Emma Runberg och Thomas Ohlson som är anställda. I huset finns även Mora Måleri & Golv med nio medarbetare som utför hantverkstjänster.
– Vi har lång erfarenhet av renovering och inredning, säger Maria som arbetat här sedan 2003.
Här får du vägledning till rätt produkter för dina projekt, vare sig det gäller träolja till utemöblerna eller färg till husfasaden.

Olika tjänster

– Vi erbjuder ett flertal tjänster för att nå ett lyckat resultat, säger Maria.
Med tjänsterna Hushälsa och Färgsättningshjälp får man hembesök av en expert för analys, vägledning och förslag till helheltslösningar. Med tjänsten På din vägg får du ett komplett pris på både produkter och arbetet för tapetsering.
– Du får ett fast pris per tapetrulle som inkluderar allt arbete, resor, materialkostnader samt ROT-avdrag, fortsätter Maria.

Trender

Thomas Olsson har arbetat här sedan 1986 och har under åren följt olika trendskiftningar och köpbeteenden hos kunderna.
– I dag är man mer medveten och samlar inspiration innan man kommer in till oss, säger Thomas.
Inredningsmagasin, inspirationsbroschyrer och digitala kanaler förbereder kunderna innan det är dags att fatta beslut. Naturen är fortsatt en stor trendsättare med plantor inne, ute och på väggarna.
– Växterna bidrar med lugn och personlighet och det ska gärna vara mycket av allt, säger Thomas.

Inspiration

Både Thomas och Emma, som har gått dekorationsutbildning skyltar om ofta i butiken och i skyltfönstrena. Att visa oväntade kombinationer inspirerar till förändring. Här mixas härliga mönster, unika ting och inredningsdetaljer.

Exklusiva varumärken

På övervåningen finns stora ytor med tapeter och textilier från många leverantörer och några exklusiva varumärken är Sandbergs Tapeter, Designers Guild, Lexington och Ralph Lauren. Kollektion Au theatre ce soir för Christian Lacroix, bjuder på en blandning av dynamiska mönster.

Möbeltyger

Att renovera möbler är ett hållbart sätt att skapa en personlig inredning. Man kan förändra enkelt genom att klä om en fåtölj, måla en stol eller ett skåp.
– Vi har ett stort urval av möbeltyger, säger Thomas och tipsar om  Lundbergs Tapetserarverkstad i Våmhus som stoppar och klär om möbler.

Medveten konsumtion

I den snabbrörliga värld som vi lever i blir hemmet en allt viktigare plats att känna trygghet i.
– Vi uppmanar till hållbara val och hjälper till för att hitta din personliga inredningsstil. Med Sandbergs trendrapport arbetar vi efter definitionen av inredningstrender i form av fyra personligheter. Man kan lära känna sin egen inredningsprofil för att lättare navigera i det stora utbud som finns och därmed undvika ”felköp”, förklarar Maria.

ODLAREN uppskattar allt som växer, blommor och grönsaker blir  till hoppfulla symboler för livskraft och framtidstro. Naturen avspeglar sig i hemmet med blommande väggar och en dekor i ständig förändring beroende på vad säsongen har att erbjuda.

SAMLAREN älskar att hitta skönheten i det bortglömda och går gärna på skattjakt på loppisar och second hand. Hemmet blir en salig blandning av mönster, färger och föremål som har egen historia och minnen.

UPPTÄCKAREN fyller sitt hem med upplevelser och berättelser i form av föremål från resor till fjärran länder. Hemmet  är ofta personligt inrett med mönster och texturer i oväntade färgkombinationer av internationella influenser.

SÖKAREN strävar efter lugn och harmoni. Det avspeglar sig i  ett hem som är ljust och mjukt. Dekoren är sparsmakad med några väl valda, gärna skulpturala, möbler och detaljer.

Konstnärsmaterial

I butikens avdelning för konstnärsmaterial är hyllorna fyllda med färger, penslar och tillbehör för nybörjare och proffs.
– Vi har Norra Dalarnas största sortiment av konstnärsmaterial. Det finns många aktiva konstnärer i Mora men vårt utbud lockar konstnärer från hela länet. Vi har många roliga produkter för kreativ hobbyverksamhet, avslutar Thomas.