Hudvård & makeup

Lindas Hud-& kroppsvård är en av Mora många skönhetssalonger och SPA-anläggningar som erbjuder proffsbehandlingar för hår, hud, naglar, fransar och bryn. Ett besök på salong blir förutom en skön stund i vardagen en investering i både kropp och själ.

Råd vid daglig hudvård

  1. Rengör huden morgon och kväll. På morgonen för att väcka huden och på kvällen för att få bort smutsen.
  2. Använd ansiktsvatten som återställer hudens pH-värde, återfuktar, tar bort de sista resterna av makeup och förbereder huden för nästa steg i den dagliga hudvården.
  3. Lägg ögonkräm för att stärka och återfukta huden så att ålderstecken motverkas kring ögonen där första linjerna uppträder.
  4. Lägg på serum som är ett koncentrat med aktiva ingredienser som arbetar målinriktat, t ex med fukt eller pigmentering etc.
  5. Lägg på dagkräm för att återfukta eller nattkräm som reparerar och ger huden den näring som behövs.
  6. Rådgör med din hudterapeut om vilka produkter som är bra för din hud.

Make-up med mineralsmink

Linda använder makeup-märket ”Back to earth”, ett mineralsmink från Siljansnäs i Dalarna. Produkterna innehåller få och naturliga ingredienser, som inte täpper till huden.
– Mer hudvänligt än så här blir det inte, säger Linda som är mycket nöjd med kvaliteten och utbudet av de mjuka färgerna. Produkterna finns att köpa i salongen.

Första steget

Om man inte brukar sminka sig är ett bra steg att börja med mascara, lite rouge och läppglans. Små medel kan göra ett stort lyft. Noppa ögonbrynen så att ögonen får en fin form och fyll i med färg om de är ljusa. Lägger man mycket färg på ögonen kan man ta det lugnt med färgen på läpparna.

Josephines stora fina ögon klarar mycket färg!